Een milieubewuste wereld in 2030 De Verenigde Naties hebben in 2015 zeventien doelstellingen vastgelegd om van de wereld een betere wereld te maken in 2030. Het is de bedoeling dat alle landen van de VN zich de komende jaren inspannen zodat alle bedrijven en inwoners van het land milieu bewuster gaan leven. Wat betekent dit voor ons? En welke grote veranderingen gaan we merken binnenkort? Werken vanuit huis De kans is groot dat ook na de pandemie werken vanuit huis voor een groot deel de norm blijft. Hoe minder werknemers naar kantoor hoeven, hoe minder CO2 uitstoot. En dat is dus goed voor het milieu is het idee.
Duurzame energie Het is je vast niet ontgaan dat tegenwoordig steeds meer huishoudens in Nederland zonnepanelen kopen. Dat heeft niet alleen te maken met de lage prijs en het geld dat men daarmee bespaart. De meeste huishoudens doen dit vooral omdat het goed voor het milieu is en zij op deze manier gebruik maken van duurzame energie. De verwachting is dat dit de norm wordt in de toekomst en dat iedereen op de wereld op die manier energie wekt.
Minder vlees De verwachting is ook dat men straks minder vlees eet dan nu het geval is. De gewenste maximum is één keer per week vlees eten. Tot nu toe lukt het nog vrij weinig mensen. In Nederland zijn op dit moment ruim 850.000 mensen vegetarisch. Optimisten gaan er van uit dat dit aantal binnen tien jaar verdubbelt. Het doel van veel landen is om van de wereld in 2030 een betere plek te maken. Een plek waar zowel mensen als dieren in een schone omgeving naast elkaar kunnen leven. De verwachting is dat men straks vaker vanuit huis werk en Zonnepanelen prijs aanschaft om duurzame energie te wekken. Verder is de verwachting dat we straks met zijn alle veel minder vlees eten in de duurzame wereld. |
https://www.wves.nl/ |